הפוסט הזה מתבשל כבר תקופה בתיקיית השמורים שלי באינסטגרם. מזה שנים שסגנון אקלקטי אהוב במיוחד בארץ, ואפילו ישנם בתים שניתן לנחש באיזו שנה עוצבו. יש לי חיבה לאלקלטיות, בעיקר כי מדובר בשימור של חפצים ופריטים יקרי ערך וזה בר קיימא.

אקלקטי ברוח התקופה הנכחית
החללים שבחרתי לסקירה זו, מציגים סגנון אקלקטי עכשווי, כזה שבבירור לא יכל להתעצב בשנת 2014 – שיאו של מעוז האקלקטיות בארץ. יש בהם משהו שונה. כנסו לראות איך הבית שלי היה נראה בשנת 2013, לא יאמן כמה השתנה.
השילובים אחרים, הצבעים דומים אך שונים, והנראות הכללית של הקומפוזיציה השלמה משדרת משהו אחר. כנראה שככה זה בשנת 2021 – הכל יותר אקסטרים, בולט ושונה.

אותו אקלקטי בגישה כל כך שונה
אין פה חלילה ביטול של האקלקטי שאליו אנו כל רגילות (ורגילים), אלא הצגה של סגנון שלוקח את האקלקטיות צעד אחד קדימה אל עבר העתיד.
אין מדובר בקירות צבעוניים במיוחד או אקססוריז בצבע בוהק וגימור מבריק או מטאלי. אקלקטי עכשווי מתבטא לרוב בקירות בצבע אבן, המשמשים כרקע לאמנות עכשווית, ריהוט איקוני של המאה ה-20 ופאטרנים בשלל צורות.

5 מוטיבים של סגנון אקלקטי עכשווי:
- קירות בצבע אבן – בחירה סולידית האפשרת שקט ויזואלי למרות האקלקטיות. בעיניי זהו ערך עליון (לצד פונקציונליות וארגונומיה), ולכן משמח לראות קירות שקטים כרקע לחפצים ורהיטים בעלי נוכחות.

התמונה מעל ממחישה באופן מובהק את התמורה של קיר שקט לסגנון הצבעוני. ספה בקטיפה חרדל, לצד ספה עם פאטרן גיאומטרי בולט ושתי כורסאות עור איקוניות מהמאה הקודמת, סביב שולחן זכוכית ופיתוחים נאו קלאסיים. שילוב אקלקטי שישאיר מקום לורסטיליות עם הזמן.

- טקסטורות מנוגדות – מבריק ומחוספס? מט ומטאלי? צמרירי וחלק? אין סוף לניגודי טקסטורות, כמו בתמונה מעל הממחישה כי חלל אקלקטי עכשווי לא חייב להיות צבעוני במיוחד.

- קווים ומקצבים – לפעמים לא צריך לצאת בהצהרות גדולות ופומפוזיות. ההבדלים הקטנים הניכרים לעין, יוצרים קומפוזיציה אקלקטית והופכים את המפגש בין חדש לישן למורכב ועמוק יותר. למקצב יש משמעות גדולה בחלל.

- שכפול נתונים – דרך נוספת ליצור אקלקטיות עכשווית, היא כמו בתמונה מעל. יש למקם זוג כורסאות תאומות ועזות, שני קירות נושא עוצמתיים, האחד מציג אמנות עכשווית והשני אמנות של הטבע, שולחן עם אופי וזוג מנורות צד בעלות אופי מובהק.

- ניגוד נפחים ועומקים שונים – עגול ורך מול מרובע וקשה, מעניקים ניגודיות האופיינית לחלל האקלקטי. אמנם אין מדובר בניגודיות של צבע, אך הספות הרכות והעגולות אל מול כסא העץ הגושני, משלימות את הקומפוזיציה האקלקטית, לצד קמין עומק ומראה רפלקטיבית מעל.

לפרק ולהרכיב מחדש
יש לי חיבה מיוחדת לסגנון אקלקטי. הבית שלי היה אקלקטי בשנים קודמות, ולאט לאט הוא עושה מעבר אל אקלקטיות עכשווית עם נגיעות מינימליזם ותעשייתי קל. משום מה, בתומו של פוסט, אני מבינה עוד יותר כי הגדרות נועדו לכך שיפרקו וירכיבו אותן מחדש.
בדיוק כמו אקלקטי עכשווי.
יש לנו הזדמנות להפגש!
הבית הטבעי והצומח: סדנת עיצוב טבעי וגידול צמחים בבית
ארוע שישי בוקר במשתלה הכי יפה בארץ! עם מעצבת הפנים לירון גונן והפלנט סטיילרית רינת טל
28 במאי, 9:00 – 12:00
איך אני מרגישה בבית שלי ואיך אני רוצה להרגיש? איך ליצור תחושות טובות בעזרת עיצוב? ולמה אנחנו מפחדות לטעות עם הצמחים שלנו?
אחרי סדנת האונליין המוצלחת, נפגש סופסופ במציאות הפיזית!!!
ארוע שישי בוקר בן 3 וחצי שעות במשתלה הכי מעוצבת בארץ – משתלת "החממה" בקדימה שעוצבה על ידי דרור גולן.
אנחנו – לירון גונן מעצבת הפנים ורינת טל הפלנט סטיילרית, מזמינות אתכן לבוקר שישי מלא אסתטיקה, צמחים והשראה!
אין תגובות